19 de març 2008

Enverinament de gats a Solsona

Arran d'aquells gats que es van trobar mutilats i morts a Solsona, i dels quals es sospitava que els havien enverinat, la protectora va decidir enviar a què analitzessin unes sardines que s'havien trobat en el lloc on vivien els gats.
Avui hem rebut els resultats dels anàlisis del laboratori de Múrcia, i la nostra sospita s'ha confirmat. Les sardines contenien un dels verins més letals que hi ha, i del que no direm el nom perquè es pot adquirir molt fàcilment en les botigues.
També es va fer l'autòpsia d'un dels gats que es va morir. Tenia el fetge, el pancrees i ronyons desfets!
Sabem que hi ha hagut més gats enverinats, que anaven morint-se poc a poc, sense que ningú fos capaç de sacrificar-lo, perquè no patissin.
Un d'aquests gats ha estat precintat per la Policia Local i l'equip veterinari de la protectora l'ha enviat al laboratori de Múrcia.
La protectora té intenció d'empredre mesures legals, i personar-se com acusió particular contra aquelles persones de les que sospita que han comès aquests actes. Presentarà càrrecs per maltractament amb finalitat de mort, i segurament per acció contra la fauna.
No només es tracta de com han mort aquests animals, i que no ens podem eregir com a jutges i jurats del que ens envolta i del que no compartim, sinó que un acte com aquest pot ser una imprudència de tal mesura, que hagués pogut acabar algun nen intoxicat.
Des de la protectora volem que la persona que ha estat capaç de fer un acte tan cruel, i irresponsable, respongui davant la Justícia!