19 de juny 2008

LA HISTÒRIA D'UNA PETITA GARSA


Aquesta història va començar ahir a la tarda, quan la María José i el Kuik van sortir de passeig. Caminant i caminat es van trobar una petita garsa, que havia caigut del niu. Massa petita per tornar volant al niu, massa perillós per deixar-la allà tota sola sense que no es trenqués una mica el cor de la María José. Així que la va recollir, com ja havia recollit molts coloms (el Calvorotas...).
Però cuidar d'una garsa no és tan fàcil com cuidar d'un colom. No li pots donar només pa o panís perquè es moriria, necessiten menjar insectes.
Així que va pensar en el Centre Vallcalent. Va trucar i demanar els horaris per portar-la. Però de seguida que la Patrícia ho va saber, la va informar que a Vallcalent, les garses i els coloms serveixen d'aliments per altres animals. Consideren que n'hi ha massa i que no estan en perill.
Així que al descartar Vallcalent, tota la maquinària mental de la família Palau va començar a funcionar. Fins que finalment, van recordar el Josep Maria d'el Gos (la Noguera), li encanten els ocells, i sempre aconsegueix que li sobrevisquin si no estan malalts.
La Patrícia va trucar el Toni, el Toni a la Mondeta, la Mondeta al seu fill, el Josep Maria, i allà estaven esperant que la petita garsa vingués en cotxe de Lleida.
Només veure'ls junts vam saber que la garseta no podia estar en millors mans.
La foto del Josep Maria i la garsa il·lustra el principi d'una gran relació!
El Josep Maria ens ha promès mantenir-nos informats!!
DE TOT COR: MOLTES GRÀCIES JOSEP MARIA!

3 comentaris:

aïnhoa verdaguer ha dit...

Estic en la mateixa situació: he trobat una garseta i m'agradaria cuidar-la jo mateixa. Em podríeu donar indicacions? El contacte del Josep Maria d'El Gos? Mil gràcies!

protectora animals Lydia Argilés. LLEIDA ha dit...

Hola Aïnoa, he deixat el contacte del Josep Maria al teu blog. Si no el reps, diga'ns el teu correu electrònic i te'l faré arribar. No triguis gaire a trucar-lo o a dir-nos alguna cosa!!

Laura ha dit...

Hola.
Des d'ahir el vespre que tenim una garsa a casa. Uns nens la van recollir i la volien portar a casa seva però la mare dels nens va dir que de cap manera. La meva parella es va trobar els nens que oferien una garsa i bé la va portar a casa.
Tinc un parell de dubtes de com s'ha de cuidar, per exemple apart de quan li donava menjar, la resta del temps dormia.. es normal?
He trobat per internet que menjar de gat (Sense peix) remullat els va bé? Es cert? Que els hi heu donat vosaltres?

Gràcies!
Laura