11 de jul. 2008

G 8, UNA VERGONYA!!

La cumbre de tres dies del G8, que s'ha fet al Japó, ha estat, tant pels costos derivats de l'organització com pels acords final, la cumbre de la VERGONYA DELS PAÏSOS DESENVOLUPATS.
El G8 és una cimera anual dels set països industrialitzats més rics del món i Rússia. Aquest any la cimera es centrava en la crisi del preu dels aliments i en l'energia.
Aquesta cumbre s'ha fet en un hotel de luxe i li ha costat al Govern del Japó 60.600 millones de yenes (567 millones de dólares). A part del famós menjar luxós (que incloïa 16 plats) , cada informador va rebre dues bosses de regals que contenien un rellotge de canell ecològic, una edició de luxe d'un llibre de fotos de Hokkaido, uns escoradents commemoratives, a més a més, de nombrosos DVD.
Tot això mentre l'organització de l'ONU per a l'Agricultura i l'Alimentació, la FAO, estima que el preu del menjar s'ha disparat en un 52% l'últim any, i que el nombre de persones que pateixen fam ha augmentat en 50 milions des del 2007. A més a més, que els països desenvolunpats no estan disposats a reduir la contaminació ni a fer propostes clares respecte dels biocombustibles (per controlar el preu dels aliments en els països subdesenvolupats).
QUÈ FA REALMENT EL G8?
MODELAR L'ECONOMIA MUNDIAL, TOT I QUE NO TÉ CAPACITAT PER DECIDIR.
NOMÉS HAN RESULTAT EXITOSES PROPOSTES ECONÒMIQUES PER L'ECONOMIA DE MERCAT, AQUELLA QUE NO BUSCA SOLUCIONAR LA SITUACIÓ DELS PAÏSOS SUBDESENVOLUPATS NI ELS PROBLEMES MEDIAMBIENTALS, SI NO QUE PRETÉN AUGMENTAR LA RIQUESA DELS PAÏSOS RICS (LLIBERALITZACIÓ COMERCIAL I FINANCERA, FLEXIBILITZACIÓ DELS MERCATS LABORALS...).