5 d’ag. 2008

DENÚNCIA D'AMNISTIA ANIMAL DE MADRID

Amnistia Animal de la Comunitat de Madrid ha presentat una denúncia davant la Direcció General d'Agricultura de la Comunitat de Madrid contra el propietari de dues botigues d'animals que porta anys rebent carregaments de cadells de gossos, que procedeixen d'Hongria, els quals vénen amb malalties com el moquillo, sarna i parvovirus.
Amnistía Animal investigava aquestes botigues, una situada en el carrer Galileo, de Madrid, i l'altra en Santa Eugènia, perquè sospitava que comprava cadells de gossos que arribaven en condicions crítiques de transport, amuntegats, amb malalties, molts dels quals finalment moren.
El passat 26 de febrer, cap a las 21.30 hores, aquesta associació va alertar el Seprona de l'arribada d'un furgó d'Hongria, amb 106 cadells de raça. La primera descàrrega es va fer en una botiga d'animals del carrer Galileo, la resta dels cadells van ser dipositats en una altra botiga del barri de Santa Eugènia.
Malauradament aquest tipus de negoci prospera per tot Espanya, atès que és molt més barat comprar cadells en aquests països que criar-los aquí.
El Seprona va aixecar acta sobre les condicions en què van arribar els cadells. Els propietaris de botigues espanyoles els compren per 60 euros i els venen per uns 600 o 700 euros.
Es calcula que entren a Espanya més de 15.000 animals cada any procedents de països on la cria de gossos de raça és una activitat intensiva, i on les femelles són explotades per treure el màxim de rendiment econòmic.