27 d’oct. 2008

PRESERVEM ELS OSSOS!

Amics,
Visiteu l'enquesta del dia 23 d'Octubre del diari AVUI i voteu a favor dels animals:

http://www.avui.cat/enquestes/

Arran de les notícies, contradictòries i manipulades, que s'han publicat en els darrers dies pel suposat atac d'una ossa reintroduïda a la Vall d'Aran, el sensacionalisme de la premsa, els interessos dels caçadors i les manipulacions polítiques están intentant crear un rebuig als ossos que habiten avui en dia als Pirineus per tal de capturar-los.

Dijous passat un caçador, que ja ha donat més de tres versions diferents dels fets, va ser ferit en un encontre amb una ossa. Molt segurament, i segons experts en fauna salvatge, el que va ocórrer és que els gossos dels caçadors que hi havia al lloc dels fets van perseguir l'ossa fins on es trobaven els caçadors (mètode de caça de senglars), l'ossa, en veure un caçador al seu camí, el devia apartar provocant-li lleus ferides, per continuar amb la seva fugida. Si us os ataca una persona intencionadament, els resultats són molt més greus dels que han resultat d'aquest suposat atac. Si una persona crida a un os (com diu el caçador en una de les seves versions dels fets, que va passar abans del suposat atac) aquest en fuig. L'ossa es troba identificada i localitzable en tot moment per un sistema satèl·lit raó per la qual els caçadors podrien haver evitat la zona on habita aquest animal. Recordem que s'acusa a aquesta ossa d'un atac fa uns mesos que va resultar ser el cas de un home que quan va veure l'animal va fugir corrents i va caure.

Esperem que pogueu signar aquesta enquesta i ajudar a crear consciència de la preservació de la fauna salvatge vers els interessos de un petit col·lectiu de caçadors.