19 d’abr. 2009

CARTA DE PROTESTA PUBLICADA AHIR AL DIARI LA MAÑANA!

"GOSSOS ALS ESPAIS PÚBLICS: PROBLEMA GREU?

No hi ha dia, que obrint el diari, em trobi alguna notícia desfavorable envers els nostres peludets, els gossos, no sé fins a quin punt hem arribat, però moltíssima gent es passa el dia criticant els pobres animalons, que només han tingut la mala sort de ser domesticats per l’home.
El problema greu no són els gossos, sinó la gent que, inconscientment, tenen una mascota com si fos un objecte, sense l’atenció necessària de llurs necessitats i cures.
Només que per Lleida hom es trobi una cagadeta de gos, ja està tot muntat. Veritablement no és agradable, però no hem d’assenyalar el gos com a culpable, sinó al llord i incívic del seu amo, per ser un irresponsable i un desconsiderat.
Ara la problemàtica ja està servida: el parc està brut per culpa dels gossos. Bé, sí que tenen raó, però perquè no anem a cercar l’arrel del problema.
Fa temps, es va suggerir a la Paeria fer un tipus de parcs dedicats als gossos de manera exclussiva, uns espais on les persones grans no haguessin de desplaçar-se gaire lluny de la zona de residència per poder passejar llur mascota i que aquesta pogués córrer. A cada barri i hauria un parc tancat amb bancs perquè els gossos poguessin caminar-hi lliurement. I l’avi o àvia, o qualsevol persona pogués dur-hi la seva mascota, asseure’s plàcidament i conversar amb altres amants dels nostres fidels amics.
Ara bé, on són aquets parcs? Es poden gastar un munt d’euros en estructurar places, carrers, etc., i no hi estic pas en desacord! Però, qui pensa amb les nostres mascotes.... ?
La polèmica plantejada no és recent; certs escombriaires, entre altres persones, assenyalen aquells que porten animals, faltant-los sovint, castigant-los per una sèrie de fets que, sortosament, no són generalitzables. Això es mereixen els amants dels nostres peluts?...
Aquell qui menja, sigui persona o animal, caga…. Al llarg de la història, s’ha pensat en les defecacions de les persones però en les dels animals s’hi ha de pensar més. Hom és ben conscient de l’existència de papereres amb bosses per a recollir els excrements dels gossos en els parcs, però de bosses gairebé no n’hi ha mai. És un problema que s’ha de solucionar.
Insto des d’aquí a la Paeria a fer el que sigui necessari, ja que volem que tots els lleidatans estiguin contents, tant els que no tenen mascotes com els que en tenen.
Pensem que el gos és el nostre millor amic, salva vides, vigila, fa companyia, serveix com a teràpia davant de molts problemes, etc.
Què penseu fer al respecte?... Penso que s’hauria de posar fil a l’agulla, i també crec que si voleu, les protectores us poden ajudar a realitzar aquests parcs que tant necessaris esdevenen per la convivència de tots els ciutadans de Lleida.
Espero que algun dia ens feu cas. Pel bé de tots!
PROTECTORA D’ANIMALS LYDIA ARGILES
PTDA SANT JUST, 55 A. LLEIDA. TEL. 686.23.45.42 NIF. G 25477191
A/e:
Protectoralydiaargiles@hotmail.com"