10 de maig 2009

LA POLÉMICA DE LA TAUROMÀQUIA CONTINUA



Missatge de la associació Actyma:

"CATALUÑA tortura el primer toro enmaromado de la temporada 2009 en los CORREBOUS.
ACTYMA ha estado presente en Alcanar, durante el día 9 de mayo, para grabar esta tortura defendida como tradición catalana. El toro ha sufrido durante una hora múltiples vejaciones, tirones de cola y golpes para que recorriera forzosamente las calles del pueblo. Entre el griterío de la gente, se escuchaban burlas respecto a su inmediata muerte para celebrar las fiestas con el típico estofado de buey.

En este correbou, los aficionados que tiraban de la cuerda perdieron el control y el toro embistió a dos chicos causándoles heridas considerables. También hubo otro incidente donde el toro embistió un coche aparcado en una de las calles del recorrido (dónde no había señalización alguna prohibiendo aparcar), destrozando la parte trasera del vehículo, evidentemente el animal sufrió daños, … ACTYMA presenta denuncia administrativa contra los hechos ocurridos en este espectáculo taurino celebrado en las Terres de l’Ebre.

Los “bous capllaçats” (toros de cuerda, ensogados o enmaromados) celebrados durante las fiestas de San Isidro en Alcanar (popularmente conocidas como las fiestas de los toros), muestran claras evidencias de cómo los toros sufren daños, prohibido por el DECRET LEGISLATIU 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals, de Catalunya.

Les informaremos cuando esté colgado el VIDEO-denuncia.

Si desean exponer su opinión sobre estas fiestas de tortura, pueden dirigirse al web de Alcanar (cultura):
http://www.alcanar.cat/contacta.php?id=7

Saludos,
Lluís Altes Vendrell
Vicepresidente"

1 comentari:

Albeta! ha dit...

Doncs bé, si li fem una llegida ràpida al real decret 2/2008, podem veure facilment la falta de respecte cap al nostre dret, la nostra llei...
Només he fet una petita pinzellada del que aquest real decret legislatiu 2/2008 estableix que:
- Prohibicions:
Resten prohibides les actuacions següents respecte als animals:
a) Maltractar-los, agredir-los físicament o sotmetre'ls a qualsevol altra pràctica que els produeixi sofriments o danys físics o psicològics.
b) Matar-los per joc o perversitat o torturar-los.

Prohibició de baralles d'animals i altres activitats

1 Es prohibeix l'ús d'animals en baralles i en espectacles o d'altres activitats si els poden ocasionar sofriment o poden ser objecte de burles o tractaments antinaturals, o bé si poden ferir la sensibilitat de les persones que els contemplen.
a) La festa dels braus en les localitats on, en la data d'entrada en vigor de la Llei 3/1988, de 4 de març, de protecció dels animals, hi haguessin places construïdes per celebrar-la, a les quals s'ha de prohibir l'accés a les persones MENORS DE CATORZE ANYS.

Doncs bé, només en el petit article que el nostre company Lluís Altes Vendrell, ens ha expressat la quantía d'infraccions que es cometen en un sol acte d'aquests.

Mirant-me el codi penal... a l'article 337 estableix que:
Los que maltraten con ensañamiento e injustificadamente a animales domésticos causándoles la muerte o provocándoles lesiones que produzcan un grave menoscabo físico serán castigados con la pena de prisón de tres meses a un año e inhabilitación especial de uno a tres años.
Empalmant amb el Article 632.2:
Los que maltraten cruelmente a los animales domesticos o A CUALESQUIERA otros en espectáculos no autorizados legalmente sin incurrir en los supuestos previstos en el articulo 337 serán castigados con la pena de multa de 20 a 60 días o trabajos en beneficio de la comunidad de 20 a 30 dias.

Només pel que diu el real decret Legislatiu 2/2008 veig moltes infraccions que tampoc serán valorades per vía Penal.

ENCARA I AIXÍ... AQUESTES SANCIONS/CÀSTICS A AQUESTES PERSONES QUE S'HO MEREIXEN, HEM SEMBLA POC.


ALBA.