11 d’ag. 2009

CONTRA LES BECERRADES D'ALGEMESI

Les Becerrades a Algemesi


Les penyes festeres compren, a una subhasta, cadafals (sectors de la graderia) de la plaça quadrada desmuntable d’Algemesí. Això dona dret a un grup de joves, que mai han torejat, a matar un xicotet jònec, un animal vivaç i ingenu al límit de l’edat legal.

Cada any es maten unes joneguetes, durant els dos dies de becerrades. Les toregen. Els claven banderilles amb arpons d’acer de 8 cm., mentre intenten fugir desesperadament, emetent crits descarnadors.

En alguns casos, són travessades més de 20 vegades amb una espasa de 80 cm., amb la gent rient i cridant. Amb banderilles clavades a les potes, el pit, el coll i la resta del seu cos, finalment, l’animal cau a terra on, si és necessari, és rematat pel matancer.

Es permet i alena la presència de menors d’edat a la plaça, que s’habituen a conviure amb la tortura i a relacionar-la amb la festa, seguint l’exemple dels adults, que es disfressen com a carnaval.


Visiteu el blog que han fet els habitants d'Algemesi que estan en contra d'aquesta barbarie i voteu per a l'abolicio de les beccerades en aquest poble!


http://becerradesalgemesi.blogspot.com/