28 de febr. 2009

ACTIVISTES D'EQUANIMAL IRROMPEIXEN EN LA DESFILADA DE PELLS A LA CIBELES!

El dimarts, 24 de febrer, dos activistes de la Fundación Equanimal van irrompre en la desfilada del dissenyador Miguel Marinero, la seva col·lección estava composada íntegrament per peces confeccionades amb pells d'animals!
Només als pocs segons d'iniciar-se la desfilada, els dos activistes van saltar a la passarel·la amb uns cartells, en què es podia llegir "Pieles NO".
El fet més greu va ocórrer quan la següent model que va desfilar, aquesta noia portava un cartell que deia "No a la intolerancia, si al respeto de las ideas".
És indignant que es pugui al·legar intolerància i sol·licitar respecte, quan es tracta de fer patir animals només per una qüestió superficial!!

LA CUCA I LA NEIS DE VISITA PER LA PROTE!

Ahir a la tarda, ens van visitar la Cuca, la Neis i la seva família.
A la Cuca la van abandonar, a l'estiu, al camí principal, estava en zel, vam trigar més d'una setmana en poder-la agafar perquè tenia molta por i no es deixava, en aquest temps la van deixar prenyada, la Neis és la seva filleta.
Aquesta parella tan bufona van decidir d'adoptar-les a totes dues, perquè els hi va fer llàstima de separar-les!
En breu esteritlitzaran la Cuca i quan la Neis tingui l'edat, li tocarà el torn a ella!
ENS AGRADARIA QUE TOTS ELS NOSTRES PELUTS TINGUESSIN TANTA SORT COM ELLES!! GRÀCIES!

LA KALA ENTRA A LA PROTE!

ADOPTADA!



Aquesta gosseta és la KALA.
És una cadelleta d'uns 4 o 5 meos, la va trobar la Rebeca a Pardinyes. Ella l'ha vacunat.
La Kala és una mestissa de pastor alemany amb husky, segons el que ha dit el veterinari, no porta xip i està perfectament.
SI ALGÚ SAP DE QUI POT SER, FACILITEU-LI EL TELÈFON DE LA PROTECTORA. SI EN UN TEMPS PRUDENCIAL NINGÚ LA RECLAMA, LA CALA PODRÀ SER ADOPTADA PER UNA ALTRA FAMÍLIA!

EL QUEEN I LA SEVA FAMÍLIA ENS VISITEN!


Queen ens va visitar ahir! Com podeu veure a les fotos està guapíssim!!
El van adoptar quan tenia 2 mesets!
La història de Queen és especial, perquè quan era petitó es vam donar compte que topava amb tot el que es trobava a casa, llavors van adornar-se'n que Queen era cec!
Aquest gos té una caràcter molt dolç, et fa petons, t'abraça, t'estima... és una delícia. La seva família ens ha dit que s'ha acostumat tant a ell que no podrien ni arribar a pensar de no tenir-lo amb ells.
Els seus papis tenen cura de tenir-ho tot ben endreçat a casa perquè el Queen pugui jugar i caminar per la casa, com qualsevol altre gos, sense xocar amb els mobles.
Dorm al llit amb ells, puja al sofà...
Com és cec té el sentit de l'olfacte molt desenvolupat.
Mentre parlàvem ens mirava amb una mirada perduda i profunda com si ho entengués tot!
VOLEM AGRAIR AQUESTA FAMÍLIA TOT EL QUE HAN FET PER QUEEN, EL MÉS FÀCIL HAGUÉS ESTAT RENUNCIAR AL GOS (TORNAR-LO A LA PROTECTORA) EN ADONAR-SE QUE ERA CEC, PERÒ ELLS SE L'ESTIMAVEN I EL VAN ACCEPTAR COM ERA! NO TOTES LES PERSONES ESTEM PREPARADES PER VIURE AMB RESPONSABILITAT I COMPROMÍS CAP ALS ALTRES! AQUESTA FAMÍLIA ÉS UN EXEMPLE PER TOTS NOSALTRES!!
GRÀCIES DE TOT COR!

L'ÚLTIMA PETITONA DE LA POBLA HA TROBAT FAMÍLIA!

Ahir l'última cadelleta de pastor alemany va marxar!
La petitona trobava molt a faltar les seves dues germanes, així que ha estat una sort que ja l'hagin adoptat!
La petita, que encara no té nom, ha marxat a Vencillón, amb la Maria Máxima Monfort Molina, que tenia fa poc un pastor belga, de 14 anys, que ha mort recentment. La Maria no s'ho ha pensat dues vegades i al veure-la al blog ha decidit adoptar-la.
Avui li posarà la vacuna i el xip, i quan tingui 7 mesos l'esterilitzarà.
Esperem que siguin molt felices!!!

D'ÀGER A SUDANELL!

Per fi, el nostre Àger té caseta.
A aquest petitó el vam recollir al poble d'Àger, d'aquí li ve el seu nom.
L'Antonia Piñol Oromis de Sudanell l'ha adoptat, volia algú que quan arribés a casa l'estigués esperant per fer-li mimos i carantonyes. L'Àger ho farà molt bé perquè és carinyós com cap altre.
Al principi ha marxat amb una mica de por, però no dubtem que aviat es farà amb la seva nova família, l'Antonia!
L'Àger ja està esterilitzat i el proper dilluns li posaran la vacuna i el xip.

Algú reconeix aquest personatge?
















Aquest “individu” ha estat gravat per les nostre càmeres de seguretat abandonant un gos a la porta de la protectora. Podeu apreciar en l’estat què es troba el gos? El seu cabell és un niu de brutícia i nusos, amb signes d’haver estat maltractat i MOLT mal cuidat. En breu el baixarem al veterinari i la perruqueria així que us anirem informant de la seva evolució. D’altra banda, volem esbrinar qui és aquest “individu” que amb tanta sang freda ha fet això i fem una crida urgent per intentar trobar entre tots el culpable. Així que si el coneixeu, agrairíem la vostra col·laboració ja que el denunciarem per maltractament i abandonament.

La història de la LOLA: del rebuig dels seus propietaris a una adopció feliç!





Ahir pel matí ens vam endur un disgust enorme: els propietaris que fa uns mesos van adoptar la Lola s’han cansat d’ella i l’han portat a la protectora. La Lola va ser adoptada a Barcelona pel Rubén López però no va ser una bona adopció ja que per molt que s’hagin intentat excusar al dur-nos-la no han fet res més que ficar-se en evidencia ja que quan abandones un gos perquè ja no el VOLS tenir més demostres tenint molt poc amor i respecte per la vida.
Però el destí ha volgut que la vida de la Lola canviés pel complet avui ja que L’HAN ADOPTAT! Ara viurà a Floresta amb la família de la Maria Àngels en una xalet amb jardí. Ara sí que tenim la certesa de què serà feliç ja que aquesta parella són uns amants dels animals i de ben segur que sabran apreciar la tendresa, dolçor i bondat de la Lola, no com els seus antics propietaris.
Enhorabona als tres!

26 de febr. 2009

PANCHITO TAMBÉ S'HA PERDUT

Aquest és el Panchito, el dissabte es va perdre per la zona de Fontana-Lesseps (Barcelona).
SI EL VEIEU TRUQUEU AL 663649933.

NANNY CONTINUA PERDUDA


Fa uns dies us informàvem que una gosseta s'havia perdut a Claramunt (Anoia). Ara han fet un blog per donar més difussió.

AQUESTS CADELLS NECESSITEN UNA FAMÍLIA!

Aquests 2 minyonets, són d'un particular. Sembla que la femella que tenien se'ls hi va escapolir de casa mentre tenia la regla i la prenyar.
Així que estan tots dos per adoptar.
Tot i fer difussió d'aquesta adopció, hem informat a la mestressa de la gossa que calia esterilitzar-la. Tenir un animal significa ser responsable i voler el millor per ell i per tu, per aquest motiu esterilitzar-los és necessari i és un acte de responsabilitat.
Els petitons seran de tamany petit.
Els dos minyons continuen amb la mestressa, així que si algú hi està interessat només cal que es posi en contacte amb nosaltres i li facilitarem de la senyora!
APROFITEM PER RECORDAR-VOS LA IMPORTÀNCIA D'ESTERILITZAR ELS VOSTRES ANIMALS I EVITAR AIXÍ SITUACION DESAGRADABLES COM AQUESTA!

DUES PETITONES JA TENEN CASA!!

El Didac Saladrigues, de Bellpuig, ha vingut per un cadellet de pastor alemany, una gosseta, i com que li han agradat tant aquestes petitones se n'ha quedat dues.
Com sempre fem, s'ha fet un compromís de vacunació, xip i esterilització (quan tinguin mesos).
Han marxat tots molts contents, ja que les petitones són alegres i carinyoses.
Ara només ens queda una germaneta, que esperem que aviat sigui adoptada!!

LA LLUÏSA DIU "PORTA'M AMB TU"

La LLUÏSA és una gosseta d'uns 2 anyets, és molt i molt bona.
Li agrada córrer i té molta energia. És alegre i festosa!
Fa més d'un any que espera que algú es fixi en ella!
És molt guapa i té un carracter molt agradable.
Pot viure a qualsevol lloc i és molt intel·ligent.
A VEURE SI TENIM SORT I ALGÚ S'INTERESSA PER ELLA, PERQUÈ S'HO MEREIX!!

LA CARLA I EL JORDI, QUIN PARELL DE NANIS!!!

La CARLA i el JORDI són una parelleta que fa 1 any que vénen a la protectora!
Ara la carla ja té el carnet de conduir i cotxe, i segurament la veurem més sovint per aquí.
Els dos són molt macos.
Cuiden per la tarda els petitons i de tant en tant, se sent com els hi diuen: "Prou, no facis això, cauràs..." intenten posar pau però els petitons és el que tenen, que només volen gresca! La veritat és que s'ha de tenir molta paciència per dominar-los, aquests petitons són molt intel·ligents.
AGRAÏM DE TOT COR QUE AQUESTA PARELLA NO HAGI PERDUT L'ESTIMA PELS 4 POTETES.
Aquestes dues nanis, la Carla i el Jordi, no els hi agrada anar als estands, prefereixen estar entre els peludets...

25 de febr. 2009

EL JUNKER DESITJA AMB TOT EL SEU COR QUE ALGÚ SE L'EMPORTI A CASA!

El JUNKER ja fa molts mesos que espera una llar.
És un gos fabulós, adorable i molt carinyós.
Deu de tenir uns 3 anyets, està esterilitzat i és una moneria.
Li agrada que l'acariciïn i es passaria hores assegut al teu costat, només per tenir una agradable companyia. És dolcet, tranquil i seré.
Pot viure tant en un xalet com en una casa!
Ell només busca algú amb qui compartir el seu temps!!

LA JOANA, UNA GRAN AJUDA!

Ja fa uns 25 anys aproximadament, que la Joana ens va començar a ajudar, des de llavors sempre ha estat al nostre costat, treballadora com ella sola, sempre té temps per ajudar.
Tant pot ser que porti pa, biruta, menjar d'on ella treballa, el restaurant la Rotonda de Torrefarrera, o baixi la brosa.
Sensible, entranyable... Durant aquests 25 anys, mai ha tingut un NO per la nostra protectora, tant a l'antiga prote com a la nova, que ja fa 11 anys que funciona. Mai ens ha deixat.
Estar a la protectora sense la Joana fora perdre algú molt estimat per nosaltres. La Joana és una noia molt especial i per això li agraïm sincerament la seva gran ajuda.
Joana tant hi ha voluntaris i col·laboradors que han caminat i caminen amb tu, durant tants anys.... que no hi ha paraules per agrair tot el que heu fet.
Gràcies Joana, per ser com ets!

24 de febr. 2009

Més perfils!








La Helena de la Brúixola ens ha fet aquest escrit tan bonic, explicant les seves experiències en el nostre refugi. Nosaltres estem molt contents i satisfets de la companyia del Ramon que tant s'estima la Brisa, de la Sandreta a que li encanta la nostra velleta la Dentetes, ens alegra veure la Brigit acaronant al Junker i a la Helena amb el Indi. Gràcies per venir i formar part de la nostra gran família.

Us deixem amb les paraules de la Helena:


"El Club Social La Brúixola (servei de l’Associació Salut Mental Ponent) és un recurs que ofereix activitats d’oci i lleure a persones afectades de trastorn mental, per tal d’ajudar-les a millorar la seva qualitat de vida i, d’aquesta manera, contribuir a la seva rehabilitació psicosocial. A la Brúixola troben distracció, amistats, suport i això els ajuda a gaudir del seu lleure d’una manera saludable.
Entre les moltes altres activitats que s’hi proposen ara ja fa un any que un petit grup d’usuaris de La Brúixola realitza tasques de voluntariat a la Protectora d’animals de la Lydia Argilés. Estan molt orgullosos de fer-ho, els encanten els animals i la relació que estableixen amb ells els resulta molt terapèutica, així com el sentiment d’utilitat que els genera poder ajudar a la Lydia en tot allò que li convé i, així, tirar endavant la protectora.
Del que més agraïts estan és del tracte que reben cada dimarts al matí, perquè han trobat en la Lydia una gran amiga, acompanyada de 200 amics de quatre potes que els fan sentir més bé que mai!

Moltes gràcies per tot, de veritat!
Petooooooooooons!"

PERFILS!

Perfils és un nou apartat en el nostre blog, en el qual us presentarem la gent que està a la nostra protectora, voluntaris, col·laboradors, passejadors...
Aquest apartat pretén ser un petit espai per reconèixer la feina que fan totes aquestes persones. Sense aquestes persones, humanitàries i animalistes, que lluiten constantment pels nostres animals, no seria possible tirar endavant la protectora.
Són moltes les dificultats, però tot es supera amb amor, és aquesta estima el valor més important que podem oferir als nostres peluts.
PERFILS serà un petit homenatge a tots els que lliuten perquè dia a dia els peluts estiguin bé, la qual cosa costa moltíssim, però això ja ho sabíem, tot el que es fa per amor, costa, però ens recompensa al màxim. Veure'ls córrer, dormir i jugar, i sobre tot, veure'ls feliços desprès que hagin estat abandonats.
A través d'aquest nou apartat a més a més de conèixer la protectora, també coneixereu la nostra gent, aquells que dia rera dia ens donem la mà, que ens ajuden a què tot estigui bé i a què no falti de res. Sense ells difícilment podria funcionar la nostra protectora.
La nostra meta i desig és que no existís cap protectora perquè significaria que cap gos hauria estat abandonat. Esperem que algun dia, aquest desig es cumpleixi.
ESPEREM QUE US AGRADI PERFILS!

LA PASCALE QUE ENS TÉ EL COR ROBAT, SE'N PORTA LA BRIZA!


La PASCALE és la nostra marquetista. Dissenya la nostra revista, A 4 POTES.
És una persona molt tímida, però la capacitat d'estima que té està present a cada moment.
Lliuta a Tremp pels gats, consciencia la gent perquè facin canvis d'actitud, cosa que a poc a poc està aconseguint. És testaruda, i sempre fa el que creu que s'ha de fer. El seu talent és incalculable; la seva imaginació, tendressa.
És persona de poques paraules, pero quan parla diu sempre la veritat.
Té uns 20 gats recollits i 3 gossos, és com una protectora particular, col·loca tots els gatets a cases bones.
El 15 de març, la Pascale vindrà a buscar la BRIZA, ja que li té el cor robat! Seran segur, molt feliçes.
Des d'aquí, gràcies Pascale, per la vista i pel teu gran talent!

23 de febr. 2009

SÓC UNA PRECIOSITAT!





Hola, em dic Pàdel i tinc 8 mesos. Sóc molt bo, mai tinc una mala cara, però sóc també una mica tímid. M’agradaria que m’adoptés una família, prometo que faria que cada dia fos especial per ells i intentaria fer-los feliços per sempre. Quan no te’n adones em fico a prop teu i mentre moc la cueta et faig petonets a les mans per demostrar-te el meu amor. Sé que sóc molt tendre i necessito que algú em dugui a casa…

COMUNICAT DE LA PROTECTORA!

ATÈS QUE ENS HAN FET ARRIBAR COMENTARIS SOBRE LA CREDIBILITAT DE LES ENTRADES DE CADELLS A LA NOSTRA PROTECTORA HEM DECIDIT QUE D'ARA EN ENDAVANT, CADA VEGADA QUE ALGÚ ENS PORTI UN GOS, SIGUI CADELL O ADULT, SIGNARÀ UN CERTIFICAT ON CONSTARAN LES SEVES DADES.
TAL COM JA US HO VAM FER SABER UNA VEGADA, HI TORNEN HAVER RUMORS MALINTENCIONATS, RESPECTE DELS CADELLS QUE ENTREN A LA NOSTRA PROTECTORA.
S'HA FET CÓRRER QUE SOM NOSALTRES QUI FEM CRIAR ELS NOSTRES GOSSOS.
SEMPRE QUE ALGUNA DE LES NOSTRES FEMELLES HA CRIAT, HO HEM DIT, NO ENS AMAGUEM, PERQUÈ RECONEIXEM QUE NO SEMPRE PODEM ESTAR PER TOT I PERQUÈ TAMBÉ COMETEM ERRORS. PERÒ SEMPRE INTENTEM EVITAR-HO. LA NOSTRA POLÍTICA, JA HO SABEU, ÉS ESTERILITZAR-LOS, DE FET LA MAJORIA DELS NOSTRES GOSSOS HO ESTAN.
A MÉS A MÉS, CADA VEGADA QUE UN GOS ÉS ADOPTAT, S'ENTREGA EL COMPROMÍS ESCRIT EN QUÈ CONSTA QUE ELS ADOPTANTS ESTAN OBLIGATS A ESTERILITZAR EL GOS.
CONVIDEM A QUALSEVOL PERSONA QUE DUBTI DE TOT EL QUE US ACABEM D'EXPLICAR A QUÈ ES POSI EN CONTACTE AMB LA NOSTRA PROTECTORA, NO TINDREM CAP PROBLEMA PER ENSENYAR LES NOSTRES INSTAL·LACIONS, DOCUMENTACIÓ RELATIVA A LES ESTIRILITZACIONS...
NOSALTRES MAI TENIM UN “NO” PELS ANIMALS ABANDONATS I AIXÒ ÉS EL QUE ENS DIFERÈNCIA. SABEM PERFECTAMENT D’ON PROVENEN ELS COMENTARIS PERÒ LA NOSTRA MORAL NO ENS PERMET ESMENTAR-HO. TAMBÉ VOLEM ACLARIR QUE NOSALTRES NOMÉS DEMANEM QUE A L’ANIMAL ADOPTAT PORTI EL XIP, LES VACUNES I ES COMPLEIXI L’ESTERILITZAMENT. EL XIP I LES VACUNES TENEN UN COST DE 50 EUROS (PREU ESPECIAL QUE FA EL NOSTRE VETERINARI DE REFERÈNCIA). AQUESTS 50 EUROS ÉS L’ÚNIC IMPORT QUE FEM PAGAR, I COM QUE HI HA CONTRACTE D’ESTERILITZACIÓ TAMBÉ SUPERVISEM QUE ES COMPLEIXI, PERÒ NO ENS LA PAGUEN A NOSALTRES, LA PAGUEN AL VETERINARI. SI L’ANIMAL JA ESTÀ ESTERILITZAT NOMÉS CAL FICAR EL XIP I LES VACUNES.
ABANS DE FER UN COMENTARI CAL ASSEGURAR-SE QUE LA INFORMACIÓ QUE ES DONI ÉS VERÍDICA, PER AIXÒ SI DUBTEU, PARLEU AMB NOSALTRES.
AIXÍ MATEIX, US DEMANEM QUE SI ALGÚ US FA UN COMENTARI EN QUÈ ES DUBTI DE LA PROCEDÈNCIA DELS CADELLS DE LA NOSTRA PROTECTORA ELS INFORMEU QUE S'ASSEGURIN DEL QUE ESTAN DIENT!
ESTEU SEMPRE INVITATS A LA NOSTRA PROTECTORA, JA QUE TENIM LES PORTES OBERTES SEMPRE A TOTHOM!!

I més cadells abandonats...


Ahir van entrar tres cadells de pastor alemany de dos mesos d’edat, els van trobat a la Pobla. Els va portar el sr. Jorge Jimeno, que se’ls va trobar a la seva finca amagats darrera un matoll. Juntament amb aquestes tres preciositats n’hi havien tres germanets més, que es van adoptar abans que entressin a la prote.
Els cadells són tres femelles molt joganeres i amb molt bona salut.

Notícia d'ACTYMA:

"ACTYMA se sorprende ante las respuestas contradictorias
que dan diferentes Departamentos de la Generalitat sobre una misma denuncia

ACTYMA denunció, ante los Serveis Territorials del Joc i d’Espectacles, y ante el Departament de Medi Ambient i Habitatge, en Tarragona, el correbou de Mont-roig del Camp del día 26 de julio de 2008, por incumplimiento del DECRET LEGISLATIU 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals, y por incumplimiento de la Resolució de 12 de maig de 1989, sobre espectacles i festes tradicionals amb bous (corre-bous).

La Asociación Contra la Tortura y el Maltrato Animal se muestra indignada ante la sorprendente y contradictoria respuesta, respecto a examen veterinario, desde diferentes Departamentos de la Generalitat de Catalunya. El director de los Servicios Territoriales en Tarragona archiva la denuncia basándose en el informe de la veterinaria del Área del Medi Natural que concluye afirmando que los becerros no fueron sometidos a un examen veterinario una vez finalizado el acto, no pudiéndose verificar la existencia de lesiones; por otra parte, en el archivo del expediente de denuncia presentada en los Servicios Territoriales en Tarragona, del Joc i d’Espectacles, se basó en unas actas de reconocimiento final del espectáculo levantadas por el veterinario oficial,... Por lo tanto, ante esta contradicción, ACTYMA requerirá a la Dirección general del Joc i d’Espectacles toda la documentación y pertinente certificación sobre este correbou para que se respete la Resolució de 12 de maig de 1989, sobre espectacles i festes tradicionals amb bous (corre-bous).



Saludos
Lluís Altès
Vicepresidente
____ACTYMA - ASOCIACIÓN CONTRA LA TORTURA Y EL MALTRATO ANIMAL
www.actyma.org - actyma@actyma.org__"

Enhorabona família!

La TUB ja té caseta! S’ha quedat a Lleida amb la família de la Maria del Mar Herrera.
La petita és una gosseta d’uns dos anys barreja de Tekel amb Beagle, molt graciosa i bona.
Només entrar a la prote per veure els gossos la TUB es va aixecar com dient “sóc jo a qui busqueu” i sí, va ser un amor a primera vista!
Ara esperem les seves fotos i que ens vingui a veure aviat!

El MAC en tota la seva plenitud:



“Ja fa temps que no reps notícies del Mac i ara et fem arribar unes fotos perquè vegis que està creixent fort i sa. Fa una setmana hem començat un curs d’ensinistrament perquè quan el traiem a passejar ens tiba molt i ja gairebé no podem. Està molt fort.
Les fotos que t’enviem están fetes al bosc, que hi anem com a mínim un cop a la setmana perquè pugui córrer. Està amb un amic seu que es diu Puff. Que bé que s’ho passen quan están junts! Quan el Puff està cansat, el Mac encara continúa mossegant-li les orelles perquè té ganes de jugar. Està fet tot un bitxo.
Quan està a casa li agrada molt prendre el sol a la Terrassa i també li agrada molt que estiguem tota l’estona per ell. Quan estem estudiant ens porta els seus juguets perquè li fem cas, i si no li fem cas ens mossega els apunts o ens pren els bolígrafs o ens roba els fulls… Vaja, només vol que estiguem per ell.
Bé, t’adjuntem les fotos. Fins la próxima.
Sergi i Marta”

LA TAULA INFORMATIVA DE LA PROTE:







Aquest dissabte 21 durant tot el dia la protectora va tenir una taula informativa a la Plaça Sant Joan de Lleida. Vam compartir amb tots els lleidatans un dia tan divertit com el de carnaval fent present que una festa és molt més divertida si no es maltracten animals!!
Gràcies a tots, visitants, voluntaris, col·laboradors… per fer què cada vegada hi hagi menys buit al cor d’aquests animals tan fràgils!
Us esperem a tots en la propera taula!